Το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας ως διεκδικητικός μπούσουλας των σωματείων

Το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας ως διεκδικητικός μπούσουλας των σωματείων

Του Λευτέρη Πετράκη, Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την λήξη του συναγερμού που προκάλεσε η πανδημία . Δειλά δειλά κάθε επαγγελματίας προσπαθεί να επανακτήσει τη θέση του μέσα στην ημικατεστραμμένη εθνική οικονομία. Το ταξί, στις κορυφαίες θέσεις των πληγέντων επιχειρήσεων έχει μπροστά του έναν Γολγοθά. Η περιορισμένη τουριστική κίνηση, η αρνητική ψυχολογία των πολιτών-επιβατών και η οικονομική ανεπάρκεια δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την ομαλή επανεκκίνηση.

Όλο αυτό το διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε σωματείο-μέλος της χειρίστηκε μια δύσκολη κατάσταση αποφεύγοντας τον λαϊκισμό και την αυτοπροβολή των στελεχών της. Συνεργάστηκε με όλα τα σωματεία, άκουσε όλα τα επιμέρους προβλήματα, τα ομαδοποίησε και προσπαθεί να λύσει όλα ή μέρος αυτών. Πραγματικά χαίρομαι γιατί σχεδόν όλα τα σωματεία στηρίζουν την διεκδικητική τους τακτική πάνω στο Πρόγραμμα Δράσης που εκπόνησε η Ομοσπονδία. Οι επιμέρους δράσεις του ΣΑΤΑ, του σωματείου της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου, των Χανίων, του Ηρακλείου και άλλων λειτουργούν επικουρικά στην πανκλαδική μας προσπάθεια.

Για όσους επιμένουν να συντηρούν τις φαντασιώσεις τους περί διάσπασης και να χειροκροτούν κάθε προσπάθεια που την υπονοεί , ως άνθρωπος πρώτα και ως συνάδελφος μετά ,μόνο λύπη και απογοήτευση αισθάνομαι. Η Ομοσπονδία έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το αυτονόητο. Την λύση των προβλημάτων του κλάδου. Αυτή και όχι η άγονη αντιπαράθεση, είναι η δική μας προτεραιότητα. Σε αυτή θα αφιερώσουμε όλο τον χρόνο μας και όλες μας τις δυνάμεις.

Τον τελευταίο μήνα, πέρα από τις συνεχείς συναντήσεις, τηλεδιασκέψεις και καθημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα στελέχη της κυβέρνησης, υποβάλλαμε τρία σημαντικά υπομνήματα –από τα πολλά που έχει υποβάλλει η Ομοσπονδία σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες-  που συμπεριλαμβάνουν όλες τις διεκδικήσεις του κλάδου μας.

Ακολουθούν τα τρία υπομνήματα

Κάντε κλικ στους κάτωθι συνδέσμους:

02-1517-_YPOYRGEIO_OIKONOMIKWN-300420.doc

03-1522-POEIATA-METAFORWN-_050520.doc

04-1543-POEIATA-PRWTHYPOURGO-METRA-STHRIXHS-280520.doc