ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΣΩΤΗΡΗ ΓΙΑ ΤΑ POS

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΑΘΗΝΑ 6/2/24

ΘΕΜΑ: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΣΩΤΗΡΗ ΓΙΑ ΤΑ POS»

Σήμερα Τρίτη 6/2/24, ο Πρόεδρος κ. Κασιδιάρης Σεραφείμ, μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Σκέντζο, τον Γ. Γραμματέα κ. Πετράκη Λευτέρη και τον Ταμία της Ομοσπονδίας κ. Μαραγκάκη Βασίλη, επισκέφτηκαν τον Γ. Γραμματέα Εμπορίου κ. Αναγνωστόπουλο Σωτήρη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και άπτονται του Υπουργείου.
Στην συζήτηση κυριάρχησαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε μερίδα συναδέλφων με την υποχρεωτική εγκατάσταση POS στα ταξί και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης του Υπουργείου, όπως το πρόβλημά που έχει προκύψει με τις τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να χορηγήσουν μηχανήματα POS σε ανήλικους ιδιοκτήτες ταξί και η απαλλαγή υποχρεωτικής εγκατάστασης POS σε όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν την εκμετάλλευση της ταμειακής στο όνομα τους.
Ο Γ. Γραμματέας άκουσε προσεκτικά τα θέματα που προαναφέραμε και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινιστικές, ώστε οι συνάδελφοι να μην βρεθούν εκπρόθεσμοι και έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις που προκύπτουν από τον νόμο από την στιγμή που δεν φέρουν ευθύνη οι ίδιοι.