Σεραφείμ Κασιδιάρης (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί) στα Παραπολιτικά 90,1: «Λουκέτο» στα ταξί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Ο κλάδος των ταξί έχει φτάσει στα όρια του εάν και η κυβέρνηση δεν ρίξει ένα δίχτυ προστασίας και δεν επιδοτήσει τον κλάδο θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, Σεραφείμ Κασιδιάρης. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εάν ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα θα πρέπει να κλειδώσουν τα ταξί τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Σεραφείμ Κασιδιάρη στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε: « Σαν κλάδος έχουμε φτάσει πλέον στα όριά μας εάν η κυβέρνηση δεν στρέψει το βλέμμα της, δεν ρίξει ένα δίχτυ προστασίας να επιδοτήσει αυτό τον κλάδο δυστυχώς έχουμε πάει στην καταστροφή. Δεν πάει άλλο, μέχρι εδώ ήταν. Δεν έχουμε επιδοτηθεί εκτός από τα 800€ και την επιστρεπτέα που μεν είναι δάνειο και από την άλλη την έχουν πάρει λίγοι συνάδελφοι. Στις πρώτες επιστρεπτέες δεν μπήκαν οι συνάδελφοι καθόλου γιατί φοβηθήκανε είναι δάνειο. Μετά από 9 χρόνια λιτότητας είχαν συσσωρευτεί τεράστια χρέη και καταλαβαίνετε ότι ο άλλος διστάζει να πάει να πάρει ένα δάνειο και να συνεχίσουν να συσσωρεύονται χρέη. Η κατάσταση είναι τραγική δεν μπορεί να βγαίνεις 15 ώρες και να κάνεις μια είσπραξη 15-20€, να έχεις 10€ πετρέλαιο. Πως θα καλύψεις τα έξοδά σου πως θα ζήσεις την οικογένειά σου. Δεν πάει άλλο.

Εμείς είμαστε σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και με τα υπουργεία αλλά μένουμε πάντα στις υποσχέσεις. Καταλαβαίνουν τι περνάει ο κλάδος αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει τίποτα. Έχουν επιδοτηθεί όλες οι μεταφορές και τα ΚΤΕΛ, και τα τουριστικά, και η ΤΡΕΝΟΣΕ, και η Aegean ο μόνος κλάδος των μεταφορών που δεν έχει επιδοτηθεί είναι τα ταξί. Παρόλο που σε όλη την Ευρώπη έχει επιδοτηθεί εδώ δεν έχουμε δει καμία προστασία από την κυβέρνηση.

Είναι όλοι στα κάγκελα, δεν αντέχει άλλο ο κλάδος, ο κόσμος υποφέρει, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ερωτηθείς τι θα σημαίνει η ισχύς του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 η ώρα το απόγευμα . Δεν θα κυκλοφορεί άνθρωπος, θα τα κλείσουμε και τελείωσε η ιστορία».