Προς: Υπουργείο Μεταφορών

Αθήνα, 19.03.2020

Αριθμ. Πρωτ.: 1509

Προς: Υπουργείο Μεταφορών

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Βιώνουμε τον χειρότερο πόλεμο όλων των εποχών και πρέπει να νικήσουμε. Για να νικήσουμε πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Ο κλάδος των Ταξί, όπως όλη η κοινωνία συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια με ίδιες δυνάμεις και ίδια μέσα. Παρέχει στους συμπολίτες μας την δυνατότητα να μετακινηθούν σε έκτακτες περιπτώσεις.

Από τις 10 Μαρτίου που ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα, δεν υπάρχει μεταφορικό έργο. Οι πολίτες κλείσθηκαν στα σπίτια τους, τα μαθητικά δρομολόγια σταμάτησαν και τουριστική μεταφορά δεν υπάρχει. Τα περισσότερα Ταξί ακινητοποιήθηκαν υπό τον φόβο μην γίνουμε φορείς μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ελάχιστοι συνάδελφοι αψηφούν τον κίνδυνο, κυκλοφορούν στο δρόμο και προσφέρουν υπηρεσίες. Τα Ράδιο Ταξί είναι στην διάθεση του κοινού για κάθε μετακίνηση.

Αιτήματα και προβλήματα του κλάδου Ιδιοκτητών – Εκμεταλλευτών και Οδηγών ΕΔΧ.

  • Ένταξη στους επιλέξιμους ΚΑΔ και των ΚΑΔ των εκμεταλλευτών Ταξί για δανειοδότηση και ενισχύσεις.
  • Ένταξη στους επιλέξιμους ΚΑΔ και των ΚΑΔ οδηγών Ταξί για την λήψη οικονομικής βοήθειας.
  • Αναβολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών αρχής γενομένης από το Μάρτιο 2020 και για όσο κρατήσει η υφιστάμενη κατάσταση.
  • Αναβολή πληρωμών τρεχουσών βεβαιωμένων οφειλών προς Εφορία, Ταμεία, Τράπεζες για όσο κρατήσει η υφιστάμενη κατάσταση.
  • Στα μέτρα στήριξης για τις εταιρείες και τους εργαζομένους που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις του κλάδου μας (υπαλληλικό προσωπικό συνεταιρισμών και εταιρειών Ραδιοταξί).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί κατανοεί τις ιδιαίτερες συνθήκες, μέσα στις οποίες λειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Με υπομονή, με σοβαρότητα, με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και κατανόησης, προς όλους αυτούς που κουβαλούν τα βαρύ φορτίο της προστασίας της δημόσιας υγείας και της στήριξης της επιχειρηματικότητας, περιμένουμε να ενταχθεί και ο κλάδος μας στα οικονομικά μέτρα στήριξης.