Προς ΣΩΜΑΤΕΙΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

ΑΘΗΝΑ 15-11-2019

Αρ.Πρωτ.: 1487

 

Το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το Κλαδικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Βασικό θέμα των εργασιών του Συνεδρίου ήταν το μέλλον του ταξί, ο ανταγωνισμός από τα οχήματα της τουριστικής βιομηχανίας και οι τρόποι αντιμετώπισης στην υποκλοπή έργου σε βάρος των ταξί. Τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν περιλαμβάνουν τα εξής:

Α. Η μείωση της ελάχιστης τιμής στις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. έκανε μεγάλη ζημιά ιδιαίτερα στα ταξί της νησιωτικής Ελλάδας.

Β. Η ελεύθερη επιλογή οχήματος από τους ιδιοκτήτες ταξί (άρα δυνατότητα 7θέσιου ή 9θέσιου με ταξίμετρο) υιοθετήθηκε (εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας) και από την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων του κλάδου. Οι όποιες διαφωνίες σε μια ειλλημένη απόφαση είναι σεβαστές, αρκεί να μην αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη του ταξί και στην επιθυμία-επαγγελματική ανάγκη των πολλών.

Γ. Η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις επιβατικές μεταφορές και η εντατικοποίηση των ελέγχων για παράνομες μεταφορές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μην υπάρξει ένταση στην επόμενη τουριστική περίοδο.

Δ. Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσουλας δεσμεύτηκε για την εντατικοποίηση των ελέγχων με μόνιμο ελεγκτικό μηχανισμό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποκλοπής του μεταφορικού έργου, από το οποίο υπάρχει απώλεια τεράστιων εσόδων, ενώ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, η οποία λειτουργεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Ε. Έκανε, επίσης, λόγο για τη μείωση των φόρων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στο Νοέμβριο, αλλά και για μια νέα δέσμη κινήτρων για την αντικατάσταση των γερασμένων και παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων και την αγορά νέων οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

– Η διοίκηση της Ομοσπονδίας συγχαίρει το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου για την άψογη οργάνωση του συνεδρίου και την φιλοξενία που επεφύλαξε στους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα.

– Στην διάρκεια του συνεδρίου τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον κλάδο οι κ.κ : Γιάννης Τσακνάκης (πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.), Λευτέρης Τερζάκης (πρώην πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.), Πάρις Κισσάς (πρώην Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α) και Θανάσης Χατζηγεωργίου (πρώην πρόεδρος του Σωματείου της Ρόδου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α ).

– Πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μανώλη Μπαντουράκη που έφυγε πριν από λίγες εβδομάδες από τη ζωή.