ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΑΘΗΝΑ 2/6/23

Ενημερωτικό Δελτίο

Συνάδελφοι,

Με την έναρξη της Τουριστικής περιόδου παρατηρήθηκε αύξηση της υποκλοπής μεταφορικού έργου που ανήκει στα ΕΔΧ – ΤΑΞΙ.

Η Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που μπορούν να βοηθήσουν στην πάταξη του φαινομένου αυτού.

Η κινητοποίηση στο νησί της Ρόδου έφερε ως αποτέλεσμα, μια Υπουργική απόφαση που βοηθάει σε μεγάλο βαθμό και είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί μια συγκεκριμένη πλατφόρμα ΙΧ με οδηγό.

Το Προεδρείο έχει ξεκινήσει την διαδικασία και συγκεκριμένα καταθέτει στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος τις επόμενες μέρες, καταγγελίες σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες που χωρίς άδεια διαμεσολάβησης, μισθώνουν οχήματα αμφιβόλου καταστάσεως, με οδηγούς αμφιβόλων στοιχείων, και μέσα από μειοδοτικούς διαγωνισμούς μεταφέρουν επιβάτες, με συνέπεια μείωσης τζίρου για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές και απώλειας εσόδων για το ελληνικό κράτος.

Ενημερώνουμε όλους αυτούς που μας εγκαλούν να αναλάβουμε το ρόλο μας, ότι η Ομοσπονδία είναι παρούσα σε όλα τα γεγονότα που χρειάζονται λύσεις και διεκδικεί για ένα καλύτερο αύριο.

Παρακολουθεί τα γεγονότα και παρεμβαίνει άμεσα, προσπαθεί να λύσει αμαρτίες του παρελθόντος που κάποιοι ευαγγελίζονται (Βλέπε Ν. 4530/18) ως θωράκιση του κλάδου.

Είμαστε πάντα δίπλα σε όλα τα Σωματεία που χρίζουν βοήθειας, πρόθυμη να συνδράμουμε με την παρουσία μας αλλά και με οποιοδήποτε άλλο μέσο στήριξης είναι απαραίτητο.