ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΘΗΝΑ 5/9/2022

Συνάδελφοι

Σήμερα Δευτέρα 5/9/22 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο,

και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιάννη Ξιφαρά με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, παρουσία και του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας κ.Αθανάσιο Βαμβίνη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και τέθηκαν από την πλευρά μας όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ο Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι τα 9θέσια θα επιτραπούν για όλη την χώρα και μεταχειρισμένα, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός των ημερών.

Επίσης θα γίνει αλλαγή στον βαθμό του ποινικού μητρώου και προτείναμε να επανέλθει ο προηγούμενος νόμος για την έκδοση και ανανέωση της ειδικής άδειας ταξί.

Τέλος θα δοθεί παράταση στα οχήματα που το όριο ηλικίας τους λήγει μέχρι 31/12/22 και δεν έχουν πάρει άλλη παράταση.

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΥΠΟΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΙΧΑΛΗ

ΑΘΗΝΑ 5/9/2022

ΑΡ.ΠΡΩΤ.1764

Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια της αναβάθμισης των ταξί και των υπηρεσιών που παρέχουν στο επιβατικό κοινό αλλά και τους εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας ζητάμε:

  1. 1) Την ταξινόμηση των ταξί μέχρι 9 θέσεων σε αντικατάσταση για αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών για να βοηθήσει των ταξιτζή αλλά και τον επιβάτη .
  2. 2) Να μπορούμε να έχουμε την δυνατότητα ταξινόμησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από 6 έως 9 θέσεις ,για όλη την Ελλάδα .
  3. 3) Τροποποίηση του Ν.4663 άρθρο 39 παρ. 3 α που αναφέρει ότι με την αίτηση για την χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ., ο ενδιαφερόμενος, για την απόδειξη συνδρομής των προϋποθέσεων που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο, υποβάλλει ως αναγκαία δικαιολογητικά τα εξής: για τις περιπτώσεις των εδαφίων α΄ και β΄ υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986για την περίπτωση του εδαφίου γ΄ πιστοποιητικό ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης και να αντικατασταθεί με έκδοση ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.
  4. 4) Ν.4850 άρ.4 παρ.1 ιδανικό μερίδιο επί δικαιώματος άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου δημοσίας χρήσης , να αντικατασταθεί με παραχώρηση που απολέσθει λόγω αποποίησης κληρονομιάς μέχρι δευτέρου βαθμού.
  5. 5) Παράταση των οχημάτων ταξί τα οποία δεν έχουν λάβει παράταση μέχρι σήμερα.
  6. 6) Τρόποι μείωσης της υποκλοπής του μεταφορικού έργου των ταξί από τα ΕΔΧ με οδηγό .
  7. 7) Τρόποι ελέγχου στις ιστοσελίδες που προωθούν διαδρομές με μειωμένα δρομολόγια.