ΠΡΟΣ: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Υπόψιν: κ. Νίκου Χαρδαλιά Κοινοποίηση: Ε.Ο.Δ.Υ.

Αθήνα, 04.05.2020

Αριθμ. Πρωτ.: 1520

ΠΡΟΣ: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Υπόψιν: κ. Νίκου Χαρδαλιά

Κοινοποίηση: Ε.Ο.Δ.Υ.

ΘΕΜΑ: Μεταφορά Πολιτών με Ταξί

 

Κύριε Υπουργέ,

Η απόφαση της Κυβέρνησης για την μεταφορά ενός μόνο επιβάτη στην μετακίνηση με ταξί δημιουργεί επιπλέον προβλήματα σ’ έναν κλάδο που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την υγειονομική κρίση.

Ζητάμε την άρση αυτής της απόφασης αφού το 100% των μεταφορών όταν πρόκειται για 2 άτομα, αφορά ή μέλη της ίδιας οικογένειας ή φίλους, αλλά ποτέ άγνωστα μεταξύ τους άτομα. Σε όλη την Ευρώπη και στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών, επιτρέπεται η χρήση μόνο των πίσω καθισμάτων του Ταξί (2-3 άτομα).

  • Κατανοούμε την αγωνία και την διάθεση να προστατέψετε την δημόσια υγεία, αλλά θεωρούμε ότι στο θέμα της μεταφοράς με ταξί εξαντλείται όλη η αυστηρότητα. Εξάλλου, με το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να ξεκινήσει και το πρόγραμμα (συμβάσεις) μεταφοράς μαθητών που υλοποιείται με ευθύνη των Περιφερειών σε όλη τη χώρα. Τα δρομολόγια αυτά αφορούν τη μεταφορά δύο έως τεσσάρων μαθητών κάθε φορά. Αν παραμείνει η απόφαση ως έχει, αυτές οι μετακινήσεις δεν μπορούν να γίνουν.
  • Επίσης, πρέπει να διευκρινιστεί από την υπηρεσία σας, αν ο ταξιτζής πληρώνει κι εκείνος πρόστιμο στην περίπτωση που ο επιβάτης δεν φορά μάσκα, παρά τις υποδείξεις του οδηγού.

Σας ζητάμε να αλλάξετε αυτή την απόφαση και να αποκαταστήσετε την αδικία που υπέστη το Ταξί σε σχέση με τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.