ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Υπόψη: Κου Γεωργίου Στάσση

Αθήνα, 10.06.2020

Αρ.Πρωτ.: 1550

Κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη μας λύπη διαβάζουμε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μνημόνια συνεργασίας της εταιρείας σας με ιδιωτικές εταιρείες και ψηφιακές πλατφόρμες για θέμα που αφορά άμεσα τον Κλάδο των Ταξί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα ζήτημα για το οποίο η ΠΟΕΙΑΤΑ βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Παρόλα αυτά, η  μεγαλύτερη επιχείρηση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος παρακάμπτει τα θεσμοθετημένα όργανα του κλάδου μας και ζητά συνεργασία μια ιδιωτική εταιρεία με περιορισμένη (εντός Αττικής) εμβέλεια.

Να σας υπενθυμίσω ότι τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί ως συντονιστής όσο και τα σωματεία-μέλη της σε όλη την Ελλάδα είναι αυτά που συμμετέχουν στις διαδικασίες έγκρισης και χωροθέτησης των ιδανικών σημείων σταθμών στάθμευσης (πιάτσες).

Αν και προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας με την πρόθεση να ακούσουμε τις απόψεις και τα σχέδιά σας, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Η επιλογή της ΔΕΗ σε ότι αφορά τις συνεργασίες της είναι σαφώς δικό της θέμα. Εμείς, ως διοικούντες στον Κλάδο των Ταξί, είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε σε άλλο πάροχο προκειμένου να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο μας, σε όλη την Ελλάδα.

Αν θεωρείτε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και στον Κλάδο των Ταξί, είμαστε πρόθυμοι να σας ακούσουμε.