Κύριε Πρωθυπουργέ

Αθήνα 17/6/20

Αρ.Πρωτ.:1556

Κύριε Πρωθυπουργέ

Το τελευταίο δίμηνο (Μάιος και Ιούνιος) ο κλάδος των ταξί δοκιμάστηκε όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο διάστημα οι ημερήσιες εισπράξεις μας δεν φτάνουν ούτε για τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου. Ακόμη και οι πιο μικρές υποχρεώσεις μας (π.χ. καύσιμα) με δυσκολία καλύπτονται. Στην επαρχία τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Στις νησιωτικές περιοχές με τουριστική κίνηση –προς το παρόν- ανύπαρκτη το Ταξί είναι μια ανενεργή επιχείρηση.

Τόσο σε επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, όσο και στην επιστολή που σας στείλαμε            ζητήσαμε την ένταξη του κλάδου των Ταξί στις πληγέντες επιχειρήσεις οι οποίες δικαιούνται το επίδομα ειδικού σκοπού για το μήνα Μάϊο. Δυστυχώς δόθηκε σε πολλούς εργαζόμενους αλλά όχι σ’ εμάς.

Στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις του τομέα των Μεταφορών εντάχθηκαν στις πληγέντες επιχειρήσεις και δικαιούνται το επίδομα ειδικού σκοπού. Μόνο το Ταξί θεωρήθηκε μη πληγείσα επιχείρηση.

Με την παρούσα επιστολή σας ζητάμε να αποκαταστήσετε την αδικία και να σταματήσετε την ακούσια ή εκούσια απομόνωση του κλάδου μας από τα μέτρα στήριξης που εκπόνησε ή θα εκπονήσει η κυβέρνησή σας.