Η ενότητα του κλάδου δεν μπορεί να απειληθεί από απαξιωτικά σχόλια παλαίμαχων συνδικαλιστών

Σύσσωμος ο κλάδος βοηθάει το προεδρείο της Ομοσπονδίας, κυρίως με πιέσεις και επαφές με βουλευτές του κάθε νομού. Ο κλάδος έχει φωνή πλέον από την μία μεριά της Ελλάδος στην άλλη. Η συνεργασία όλων των σωματείων μικρών και μεγάλων με την Ομοσπονδία έφερε ως αποτέλεσμα τις επερωτήσεις στην Βουλή και τώρα περιμένουμε το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

 

Του Λευτέρη Πετράκη, Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α

Η συμμετοχή μου τόσα χρόνια στον συνδικαλισμό και συγκεκριμένα από το 2001, μου έχει δώσει την εμπειρία, με τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα που υπήρξαν, να κρίνω δίκαια και με ψυχραιμία πράγματα και καταστάσεις.

Έχω κρατήσει και κουβέντες ανθρώπων που πέρασαν από τον κλάδο και έλεγαν σε κάποιους που ήταν στην δύση της συνδικαλιστικής τους πορείας “όταν ψοφάει ο γάιδαρος καυ@@@@”.

Εγώ λοιπόν τώρα τους λέω ότι, ο κλάδος με το νέο προεδρείο μπήκε σε τροχιά επαφών και συνεχίζει να διαπραγματεύεται για τρέχοντα θεσμικά αλλά και οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Σύσσωμος ο κλάδος βοηθάει το προεδρείο της Ομοσπονδίας, κυρίως με πιέσεις και επαφές με βουλευτές του κάθε νομού. Ο κλάδος έχει φωνή πλέον από την μία μεριά της Ελλάδος στην άλλη.

Η συνεργασία όλων των σωματείων μικρών και μεγάλων με την Ομοσπονδία έφερε ως αποτέλεσμα τις επερωτήσεις στην Βουλή και τώρα περιμένουμε το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Όσοι βέβαια αυτόν τον καιρό – εν μέσω πανδημίας – προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να απαξιώσουν την Ομοσπονδία και τα σωματεία, θα τους συνιστούσα να βγουν στην πιάτσα να δούνε την αγωνία των συναδέλφων και όχι να κάνουν κριτική μέσω διαδικτύου και σε ασφαλές μέρος μη τυχόν κολλήσουν τον Covid – 19.

Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι όποιος δεν έχει τις ευθύνες του κλάδου στις πλάτες του πρέπει να σιωπά, ειδικά όταν αυτοί ήταν η αιτία να κλείσουν πόρτες και να απαξιωθεί ο κλάδος και ειδικά όταν βλέπει ότι γίνονται προσπάθειες από όλους.

Η διχόνοια κάνει κακό. Στόχος όλων είναι το όφελος του Ταξί.

Έχουμε νέα ήθη στον κλάδο, με τη συμμετοχή όλων και τους όποιους καρπούς θα τους γευτούμε στο τέλος, όλοι μαζί.

Εύχομαι με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να τα σκεφτούν αυτά και να κάνουν την αυτοκριτική τους. Δεν είναι κακό. Γνωρίζω ότι βρίσκονται σε αμηχανία και σπαταλούν το χρόνο τους κατηγορώντας την Ομοσπονδία, παίρνοντας τηλέφωνα δεξιά – αριστερά. Ξέρω είναι δύσκολη η ενασχόληση με κάτι άλλο, αφού είναι κλειστά και τα καφενεία και η πολύ ΄΄κλεισούρα΄΄ δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, αλλά υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες για τους παλαίμαχους συνδικαλιστές.