ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Του Γενικού Γραμματέα Πετράκη Λευτέρη

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Του Γενικού Γραμματέα Πετράκη Λευτέρη.
Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία είναι εδώ για να προασπίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων. Το προεδρείο παρακολουθεί, ενημερώνεται, συγκρίνει, κρίνει και μετά αποφασίζει συλλογικά.
Γνωρίζουμε τις αποφάσεις των σωματείων και συνεργαζόμαστε μαζί τους καθημερινά.
Γνωρίζαμε την απόφαση αλλά δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με το σωματείο των Αθηνών. Είναι πάντα εκτός τόπου και χρόνου.
Όταν πήραν την απόφαση για απεργίες δεν γνώριζε κανένας πότε θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο και ούτε φυσικά πότε θα πάει στις επιτροπές για συζήτηση.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας είχε πάρει εξουσιοδότηση από το τελευταίο διά ζώσης Δ/Σ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όποτε χρειαστεί.
Σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώσαμε και κρίναμε σκόπιμο να είμαστε σε απεργία από την Δευτέρα 4/12/2023 όπου θα συζητείται στις επιτροπές της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο.
Εκεί θα παρευρίσκονται φορείς από διάφορα επαγγέλματα για να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις αντιρρήσεις τους για το νομοσχέδιο.
Μετά από απόφαση της Διαρκής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καλέστηκαν και ο πρόεδρος με τον γραμματέα της Ομοσπονδίας μας.
Κοιτάμε να αντιμετωπίσουμε το κάθε πρόβλημα την ώρα που παρουσιάζεται και όχι όποτε μας βολεύει.
Δεν είναι ώρα να αφήνουμε τον κλάδο στο έλεος και να ασχολούμαστε με την «λαδιά». Δεν γίνεται να συνεδριάζει το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο και κάποιοι να είναι στα χωριά τους και να μαζεύουν ελιές !!!
Δεν είχανε το θάρρος να συμμετάσχουν ούτε στο συμβούλιο που έγινε με τηλεδιάσκεψη ! Πόσο άλλο θα κατρακυλήσουν στον «βούρκο»;
Δεν κάνουμε απεργία για να θολώσουμε τα νερά. Κάνουμε απεργία γιατί ο κλάδος καταστρέφεται. Πάρτε το χαμπάρι.
Απεργούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ από Δευτέρα 4/12/23 στις 5.00πμ, μέχρι και Παρασκευή 8/12/23 στις 5.00πμ.