Ενημερωτικό Δελτίο: Εν όψει Νομοσχεδίου

Αθήνα 3/3/23

Ενημερωτικό Δελτίο

Εν όψει Νομοσχεδίου

Ντροπή και αίσχος για το Προεδρείο, το Σωματείο των Αθηνών, να εκμεταλλεύεται τον πόνο και την θλίψη όλων των Ελλήνων για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
Η  Ελληνική Κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο Εθνικό πένθος και ο κ Λυμπερόπουλος μας κουνάει το δάκτυλο για το αναβληθέν συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
Ο λόγος είναι απλός και ξεκάθαρος, χάθηκαν δεκάδες αθώες ψυχές, και εμείς οφείλουμε να συμπαρασταθούμε σε αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους.
Τώρα, όσον άφορα την διαμαρτυρία που διοργανώνει ο κ Λυμπερόπουλος και η παρέα του, του δηλώνουμε ότι η Ομοσπονδία είναι δίπλα σε αυτούς που στηρίζουν το ταξί και έτσι θα συνεχίσουμε, και αποτρέπουμε τους συναδέλφους να στηρίζουν κομματικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν συνδικαλιστές.

Λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, που έχει ήδη κατατεθεί στην Βουλή και περιλαμβάνει την διάταξη για τα ΕΔΧ 7θέσια και 9θέσια, οι γνωστοί άγνωστοι του κλάδου με επικεφαλής, τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο συνεχίζουν να επιδιώκουν τον αφανισμό και την υποβάθμιση του κλάδου σε όλη την χώρα.
Ο κ. Λυμπερόπουλος και τα ιδιωτικά συμφέροντα πρέπει επιτέλους να διασαφηνίσουμε μια για πάντα ότι, δεν εκπροσωπούν και δεν μπορούν να επιβάλουν τις απόψεις τους στον κλάδο των 35.000 ταξί της χώρας. Το δικαίωμα της μετατροπής των ΕΔΧ σε 7θέσια και 9θέσια είναι μια ιστορία με παρελθόν που ξεκινάει από την εποχή των Υπουργών κ. Μαντέλη, Βερελή, Λιάπη, Στυλιαννίδη, Χατζηδάκη, Σπίρτζη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι δεν τα ήθελαν και δεν θα τα θελήσουν και ποτέ.
Ο κ. Λυμπερόπουλος μέσα από την θέση που κατέχει ως πρόεδρος του ΣΑΤΑ, προσπαθεί να επιβάλει ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ οι οποίες σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν αντιπροσωπεύουν τον κλάδο μας και αρνούμαστε να κατανοήσουμε την εμπάθεια που έχει προς το πρόσωπο του Υφυπουργού κ. Παπαδόπουλου και τις κατά συρροή φραστικές επιθέσεις εναντίον του, ενώ επί της ουσίας είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει στηρίξει και έχει σταθεί δίπλα στον κλάδο των ταξί από το 2012.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ