Ενημερωτικό Δελτίο: Αθήνα 26/9/23

Αθήνα 26/9/23

Ενημερωτικό Δελτίο

Στις 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τα εξής θέματα:

α) Γενική ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τα τρέχοντα θέματα του κλάδου.

β) Επιστολή FREENOW και πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

γ) Δικαστικές υποθέσεις σε πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται με ΙΧ.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε για τις επαφές με το Υπουργείο Μεταφορών και για τις  προτάσεις που κατέθεσε η Ομοσπονδία για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ενημέρωσε για την επιστολή που έστειλε η FREENOW και την συνεργασία που ζητάει, ώστε να αλλάξει το αρ.12 του Ν.4530 και να αδειοδοτηθούν όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται με την μεταφορά επιβατών αποκλειστικά με ταξί .

Οι απόψεις που διατυπώθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. είναι ότι οι εταιρείες επεκτείνονται με γρήγορους ρυθμούς  εκτός από την Αθήνα  και την Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη  Ελλάδα και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης σε μια ανοιχτή αγορά είναι να βρεθούν τρόποι ώστε οι συνάδελφοι να στραφούν στα Ρ/Τ.

Για τον λόγο αυτό, η Ομοσπονδία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συγκαλέσει συγκέντρωση όλων των Ρ/Τ για να συζητηθούν οι τρόποι και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των Ρ/Τ.

Επίσης, συζητήθηκαν οι δικαστικές υποθέσεις με την Get Transfer, τα προσωρινά  μέτρα που κερδίσαμε, αλλά και την εξέλιξη του δικαστηρίου καθώς και την παρέμβαση της Ομοσπονδίας στο συμβούλιο της επικρατείας σε ότι αφορά την προκράτηση του 2ωρου από τα Ε.Ι.Χ με οδηγό.