ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΘΗΝΑ 15/11/23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 15/11/23

 

Σήμερα Τετάρτη 15/11/23 και ώρα 11:00 π.μ. συνεδρίασε το 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΙΑΤΑ.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μια γενική ενημέρωση του Προέδρου προς τους συμβούλους, για όλες τις ενέργειες και τις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από το Προεδρείο με τα Υπουργεία Μεταφορών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Η  συζήτηση έγινε σε έντονο κλίμα με ανταλλαγή απόψεων πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με κυρίαρχο το φορολογικό νομοσχέδιο που κατακεραυνώνει τους ελευθέρους επαγγελματίες εν γένει και φυσικά οδηγεί προς την οικονομική καταστροφή και τον κλάδο μας και ζητάμε την απόσυρσή του.

Οι προτάσεις που έθεσε ο Πρόεδρος προς το συμβούλιο για ψήφιση είναι οι εξής:

1) Να προβεί σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία την επόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

2) Η Ομοσπονδία προτρέπει όλα τα σωματεία μέλη της να συμμετάσχουν πέραν τις 24ωρης απεργίας, στις όποιες κινητοποιήσεις θα γίνουν στις πόλεις τους.

3) Να εξουσιοδοτηθεί το Προεδρείο, ώστε να μπορεί να πάρει απόφαση αν χρειαστεί για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα κατά του νομοσχεδίου.

Όλες οι προτάσεις έγιναν δεκτές από όλες τις παρατάξεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και εξουσιοδότηση του Προεδρείου ώστε να πράξει ανάλογα, με εξαίρεση τις παρατάξεις των κ. Μαυρίκη και κ. Λυμπερόπουλου, που ναι μεν ψήφισαν υπέρ της 24ωρης απεργίας, αλλά δεν δέχτηκαν να εξουσιοδοτήσουν το προεδρείο να κινητοποιηθεί περαιτέρω αν χρειαστεί.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς