ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα  7-9-2011

Ο κ. Ραγκούσης αποφάσισε την εδώ και τώρα κατεδάφιση του κλάδου των ταξί και την άμεση εκποίηση των υλικών στα μεγάλα συμφέροντα. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο πρωθυπουργός  και το υπουργικό συμβούλιο άκουσαν ατάραχοι το τερατούργημα που δημιούργησαν για λογαριασμό του Ραγκούση οι μεγαλοεπιχειρηματίες, χωρίς τη στοιχειώδη έστω ένσταση.

Θεωρούμε  ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για 70.000 οικογένειες. Δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που να αφήνει περιθώριο διαλόγου ή συνεργασίας με την κυβέρνηση παρόλο που εμείς και προτάσεις καταθέσαμε-από τις 13/7/2011-και ανοικτοί στο διάλογο ήμασταν.

Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να μείνουμε απλοί παρατηρητές των εξελίξεων. Σηκώνουμε το γάντι που πέταξε ο Κ. Ραγκούσης και η κυβέρνηση και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι μπαίνουμε μπροστά σε έναν αγώνα όχι μόνο για τη δική μας επιβίωση αλλά και για λογαριασμό όλης της κοινωνίας, όλης της Ελλάδας.

Όσοι πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ξεφύγει από τον δημοκρατικό και κοινωνικό της προορισμό και λειτουργεί με  κριτήρια εμπνευσμένα από κληρονόμους πολιτικών ονομάτων ή πρώην δημάρχων με ψευτομεταρυθμιστικά οράματα και μεγαλοεπιχειρηματικές παρέες, και οδηγεί με συνοπτικές διαδικασίες τον ελληνικό λαό στην φτώχεια, στην ανεργία, στην κατάντια, συστρατευθείτε μαζί μας σε έναν αγώνα χωρίς αύριο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί αποφάσισε την ακινητοποίηση όλων των ταξί αύριο 8-9-2011 από τις 5 το πρωί μέχρι και τις 5 το πρωί της Παρασκευής με βασικό στόχο την ενημέρωση όλων των συναδέλφων.

Την ίδια μέρα, την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συγκέντρωση του ΣΑΤΑ στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης στις 15.00 μ.μ  θα γίνει η κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                ο Γεν. Γραμματέας

Θύμιος Λυμπερόπουλος                                         Πάρις Κισσάς