ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-6-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                            ΑΘΗΝΑ 5-6-2015

 

Πραγματοποιήθηκε  χθες το απόγευμα ( 4 Ιουνίου) συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Στην ατζέντα της συζήτησης υπήρχε μια σειρά από θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργού  και χρήζουν άμεσης λύσης. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα εξής :

 

Τροποποιήσεις του άρθρου 85 του Ν.4070

 1. 1.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ (ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ  ΤΥΧΟΝ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΣΩ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ  Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ)
 2. 2.ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ BONUS (0,5%) ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ
 3. 3.ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΑΦΟΥ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ.
 4. 4.ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΑΠΟ 3% ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ 5% ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΕ 1% ΚΑΙ 2% ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

 

 

Κανονισμός Λειτουργίας – Ειδική Άδεια- Οχήματα ΕΙΔΜΙΣΘ

 1. ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 2. ΜΕΙΩΣΗ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 21.
 3. ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 4Α ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 105 Η ΦΡΑΣΗ ‘’ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΜΕ Ν.Π.Δ.Δ.’’
 4. ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΙΧ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
 5. ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΜΙΣΘ ΚΑΙ ΕΙΔΜΕΤ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΛΕΞΗ ΤΑΞΙ.
 6. ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΕΔΧ
 7. ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η 12ΩΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
 8. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ. ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ.

O κ. Σπίρτζης θεώρησε απόλυτα δίκαια τα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί και δεσμεύτηκε ότι θα διευθετηθούν άμεσα. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του κλάδου τόνισαν ότι:

 

‘’Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί θα προσπαθήσει να είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του υπουργείου  και θα συνδράμει στο βαθμό που μπορεί στην ανάδειξη και στη λύση κάθε προβλήματος που αφορά τον κλάδο . Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για ένα γόνιμο και εποικοδομητικό  διάλογο’’.