ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 19/06/2019

Στον βωμό της προεκλογικής αντιπαράθεσης, τα γνωστά εκδοτικά συμφέροντα χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά το ταξί, προκειμένου να υπηρετήσουν τον στόχο που τους έχει υποδειχθεί. Αυτή τη φορά ανακάλυψαν ΄΄δωράκι΄΄ της κυβέρνησης σε ότι αφορά την συνταξιοδότηση των αυτοκινητιστών ταξί.
Τι λέει η εγκύκλιος
Η διευκρινιστική εγκύκλιος που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας σε εφαρμογή  της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018, εξηγεί ότι οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκμεταλλευτές και αυτοκινητιστές ταξί, έχουν πλέον  τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους. Αυτές οι δύο κατηγορίες εξαιρούνταν από τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 4387/2016  για την απασχόληση συνταξιούχων.
Τα αποπαίδια του ασφαλιστικού
Σε αντίθεση λοιπόν με όλους τους υπόλοιπους ασφαλισμένους, οι επαγγελματίες οδηγοί δεν μπορούσαν ούτε να συνταξιοδοτηθούν χωρίς να διακόψουν την επαγγελματική τους ιδιότητα, ούτε φυσικά να απασχοληθούν σε παρόμοια εργασία μετά την συνταξιοδότησή τους.
Είναι λοιπόν ευδιάκριτο και –δημοσιογραφικά- κατανοητό ότι οι ταξιτζήδες δεν ευνοήθηκαν σε βάρος άλλων ασφαλισμένων. Απέκτησαν κι αυτοί τα ίδια δικαιώματα. Αυτό λέγεται ισονομία. Δωράκι το βαφτίζουν εσκεμμένα , εκείνοι που μετέτρεψαν την δημοσιογραφία και την ελευθεροτυπία, σε επιχειρηματικό – κομματικό εργαλείο των εκάστοτε εργοδοτών τους.
Αφήστε λοιπόν το ταξί στην ησυχία του. Βρείτε άλλα πεδία κι άλλους τρόπους για να επιδείξετε την αφοσίωσή σας στο εκδοτικό – πολιτικό σύστημα που υπηρετείτε.