ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 28/7/11

Μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού (27/7) για το θέμα  των ταξί ορίστηκε συνάντηση την Παρασκευή 29/7 μεταξύ  του Υπουργού Μεταφορών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί.

Η Ομοσπονδία σαφέστατα θα πάει στην συνάντηση αυτή δηλώνοντας ότι ο αγώνας των ταξί είναι καθαρά κλαδικός και δεν υποκινείται από μικροκομματικά συμφέροντα.

Στην Διοίκηση και το προεδρείο συμμετέχουν στελέχη όλων των πολιτικών αποχρώσεων και οι αποφάσεις τους δεν έχουν κομματικό υπόβαθρο.

Από την αρχή που άνοιξε το θέμα καταθέσαμε προτάσεις και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα αναμένουμε τις πρώτες θέσεις επ’ αυτών του κύριου Υπουργού και θα ακούσουμε τις δικές του σκέψεις. Τις δικές μας θέσεις, τις έχουμε καταθέσει τόσο στον κύριο Ραγκούση  όσο και στον προκάτοχο του, τον κύριο Ρέππα όταν μας ζητήθηκαν.  Οι θέσεις αυτές είναι ξεκάθαρες και όχι μεταβαλλόμενες. Θέλουμε ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη και εξειδικευμένη παροχή προς τον τουρισμό. Για όλα αυτά έχουμε ξεκάθαρες προτάσεις και κυρίως διάθεση υλοποίησης στοχεύοντας σ’ ένα μοντέλο βιώσιμου ταξί και για τον επαγγελματία.

Προσπαθώντας να συμβάλουμε σε ένα καλό κλίμα πριν το διάλογο, το Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα 28/7 παρότρυνε όλα τα μέλη της ΠΟΕΙΑΤΑ να συνεχίσουν την απεργία τους χωρίς προκλήσεις και ακρότητες. Ζητάμε από κάθε εμπλεκόμενη πλευρά να συμβάλει σε αυτόν τον στόχο.

Δεν μας βρίσκουν όμως σύμφωνους δηλώσεις που προσπαθούν να «χρωματίσουν» τον αγώνα μας και να εμπλέξουν επιχειρηματικά συμφέροντα στο πως θα διαμορφωθεί το ταξί του αύριο. Σαφέστατα όλοι οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να έχουν λόγο και άποψη, όπως για παράδειγμα η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση.

Το μέτωπο μας είναι αρραγές, ο αγώνας μας καθαρά κλαδικός και δίκαιος.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Θύμιος Λυμπερόπουλος                                     Πάρις Κισσάς