ΑΘΗΝΑ 21-9-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΜΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Η μεθοδευμένη κυβερνητική πολιτική που υπαγορεύει άμεσο ξεπούλημα των επιβατικών μεταφορών στα οργανωμένα συμφέροντα (καρτέλ) είναι πλέον ξεδιάντροπα  ορατή. Η πρόθεση τους – που χωρίς αντίσταση θα γίνει πραγματικότητα – είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς ανέργων και η αντικατάσταση των σημερινών εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων  με χαμηλόμισθους και ανασφάλιστους οδηγούς Ασιατικής προέλευσης.

Η ποιότητα των υπηρεσιών και οι ανάγκες της κοινωνίας και του επιβατικού κοινού ουδόλως τους ενδιαφέρει, ουδόλως τους απασχολεί.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Την επόμενη εβδομάδα όλοι οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι αν συνεχίσει την ίδια απάνθρωπη πολιτική θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με απεργία διαρκείας.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα ανακοινωθεί την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας σε έκτακτη χθεσινή συνεδρίαση και στα πλαίσια προηγούμενων αποφάσεων έστειλε στον ΥΜΕ τους βασικούς άξονες του διαλόγου και τις παρατηρήσεις επί των άρθρων του Σχεδίου Νόμου. Επίσης αποφάσισε 48ωρη απεργία για την επόμενη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα έχει προχωρήσει σε διαβούλευση με τους ομοιοεπαγγελματικούς κλάδους της μεταφοράς για την δημιουργία ενιαίου μετώπου.

Εξουσιοδότησε το προεδρείο στα πλαίσια αυτά να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις των κλάδων.

Το προεδρείο της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 21-9-2011 και στα πλαίσια της εξουσιοδότησης που έλαβε από το Δ.Σ αποφάσισε τη συμμετοχή των ταξί στην αυριανή 24ωρη  απεργιακή κινητοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θέλοντας να αναδείξει την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής όλοι οι κλάδοι των επιβατικών μεταφορών ενάντια στις προθέσεις του υπουργού Μεταφορών και της κυβέρνησης. Είμαστε όλοι στο ίδιο στρατόπεδο. Είμαστε όλοι στον ίδιο αγώνα.

Συμμετέχουν ΟΣΕ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΤΡΟΛΕΙ, ΗΣΑΠ, ΤΑΞΙ