ΠΡΟΣ : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ &  ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 20/07/2011

Στα πλαίσια τω απεργιακών  κινητοποιήσεων σήμερα  20/07/2011 έγινε απεργιακή συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί της Αθήνας έξω από το Υπουργείο Μεταφορών.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών.

Στη συνάντηση αντιλαμβανόμενοι πλήρως την κρίσιμη κατάσταση που υπάρχει για τη  χώρα  μας , την κρισιμότητα της χρονικής στιγμής που βρισκόμαστε  λόγω τουριστικής  περιόδου με αίσθημα ευθύνης προτείναμε.

  1. Να προσδιοριστεί άμεσα  το πλαίσιο του διαλόγου βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων και των όσων έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα που δίνουν ένα ταξί βιώσιμο ως επάγγελμα στην κοινωνία με κανόνες και αρχές .
  2. Χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος .

Ο Υπουργός μας δήλωσε ότι δεν θα μας αιφνιδιάσει θα μας ενημερώσει για τις απόψεις του επί των προτάσεων που  καταθέσαμε  και θα μας πει τις σκέψεις του και τις αποφάσεις του χωρίς να δεσμεύεται χρονικά.

Μετά  από αυτήν την αρνητική  εξέλιξη  της συνάντησης ο απεργιακός αγώνας συνεχίζεται .

Καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο βίας που αποπροσανατολίζει τον κλαδικό μας αγώνα και μας φέρνει αντιμέτωπους με την κοινωνία .

Τα Σωματεία και τα Περιφερειακά Συμβούλια να οργανώνουν τις καθημερινές εκδηλώσεις περιφρουρώντας τες ώστε να αποφευχθούν έκτροπα λαμβάνοντας

υπ όψιν και το ενδεχόμενο της σκοπιμότητας.

Τα σωματεία μέχρι την Κυριακή 24/07/2011 να έχουν κάνει Ενημερωτικές Γενικές Συνελεύσεις βάσει του παρόντος δελτίου  και την ΔΕΥΤΕΡΑ 25/07/2011 θα γίνει κλαδικό συμβούλιο στην ΑΘΗΝΑ για το οποίο θα ενημερωθείτε με νεότερο δελτίο.