Άρθρο του γραμματέα της ΠΟΕΙΑΤΑ, Λευτέρη Πετράκη

ΑΘΗΝΑ 23/9/2022

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Συνεχείς ο κατήφορος για μία μερίδα συνδικαλιστών που προσπαθούν να βγουν από την αφάνεια και που καλούν μέσω διαδικτύου την ΠΟΕΙΑΤΑ, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της χώρας που είναι ισότιμο μέλος εδώ και 10 χρόνια στην IRU στην οποία συμμετέχουν μόνο Ομοσπονδίες Μεταφορών από όλο τον κόσμο και που είναι ο μόνος κοινωνικός εταίρος που έχει θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Πρόεδρος του συγκεκριμένου σωματείου που καλεί και προσκαλεί σε δήθεν ανοιχτές συζητήσεις δεν είχε καν το  σθένος να ενημερώσει το ίδιο το 21μελές Συμβούλιο του!!!

Αυτή η κίνηση που ξεκίνησε με αφορμή την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταξί με προσκλήσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο είναι προπομπός μιας σχεδιασμένης ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ  και ΜΌΝΟ .

Τα σωματεία του εξωτερικού που θέλουνε να συσπειρωθούν και να δημιουργήσουν μια Ευρωπαϊκή Ένωση Ταξί είναι σωματεία που στις πόλεις τους λειτουργεί νόμιμα η UBER με χιλιάδες τρόπους κάτι που δεν ισχύει με ΝΟΜΟ στην χώρα μας και που έγινε μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που είχε προσφύγει το σωματείο της Βαρκελώνης με την στήριξη της IRU.

Συνάδελφοι, προφανώς  σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς και έχουν αντίθετους στόχους από αυτούς που παρουσιάζουν.

Δεν μπορεί να αντιστέκονται για το θεαθήναι σε πλατφόρμες και ηλεκτροκίνηση και συγχρόνως, να οργανώνουν, εκθέσεις, αναζητώντας χορηγούς που θα παρουσιάσουν πλατφόρμες και ηλεκτρικά οχήματα.

Οι πράξεις βέβαια,  και οι κινήσεις αποδεικνύουν πολλά:

1)Δεν στήριξαν τα ραδιοταξί, όταν το Σωματείο κλήθηκε να διεκπεραιώσει, τις μεταφορές στα “Ποσειδώνια”  αλλά το ανέθεσαν σε ιδιωτική εταιρεία που κάνει διαχείριση στόλου με πλατφόρμα.

2) Προσκαλεί σωματεία με πρόφαση την έκθεση μια μέρα πριν την έναρξή της και που την διοργανώνει άνθρωπος που συνεργάζεται στενά με το σωματείο, με τελικό στόχο την δημιουργία ευρωπαϊκής ένωσης ταξί όπως προαναφέραμε.

Εάν δεν μας κάνουν πλάκα τότε προσπαθούν να μας χειραγωγήσουν.

Ακόμα περιμένουμε να δοθούν τα αποτελέσματα των συναντήσεων και συγκεκριμένα με την Επίτροπο μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντινα Βαλεαν στην φιέστα που διοργάνωσαν στις  Βρυξέλλες.

Είναι εύκολο να λες και να γράφεις, μα δύσκολο να φέρεις αποτελέσματα.

Ο κλάδος χρειάζεται βοήθεια.

Οι συνάδελφοι έχουν ανάγκη από συνδικαλιστές που αφουγκράζονται τα προβλήματά τους, σαφώς και δεν θέλουν συνδικαλιστές που ζητάνε την άμεση απόσυρση κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ομαλή συνύπαρξη ταξί με των εταιρειών ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό, και από την άλλη να κάνουν τα στραβά μάτια σε ότι συμβαίνει στην έδρα τους.

 Συνάδελφοι θα διοργανώσουμε Κλαδικό Συμβούλιο μέχρι το τέλος του έτους με τη συμμετοχή όλων των σωματείων και  ραδιοταξί της χώρας, με στόχο να εντρυφήσουμε επάνω στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο σε τοπικό και σε πανελλήνιο επίπεδο και όπου θα συζητηθεί και το ζήτημα του νέου κανονισμό λειτουργίας των ταξί.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ