ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΑΘΗΝΑ 2/11/23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναντήθηκε σήμερα 2-11-2023, το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, με την Υφυπουργό κα Αλεξοπούλου, στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης ώστε να συζητηθούν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και που άπτονται άμεσης λύσης.

Η Υφυπουργός έκανε δεκτές τις προτάσεις της Ομοσπονδίας και στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που θα διευκρινίζει ποια οχήματα θα λάβουν παράταση απόσυρσης  ορίου ηλικίας.

Επίσης, τις επόμενης ημέρες θα αποσταλεί στις Περιφέρειες και η Υπουργική απόφαση που αφορά την έκδοση μετατροπής Ε.Δ.Χ. ταξί σε 7θέσια και 9θέσια.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση για την ηλεκτροκίνηση που μέχρι τώρα οι ενδιαφερόμενοι την λάμβαναν σε ένα χρονικό διάστημα 8 με 9 μηνών, η Υφυπουργός καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δίνεται άμεσα χωρίς καθυστέρηση.

Τέλος, να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας ότι, η Ομοσπονδία σε ότι αφορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πλήττει οικονομικά και φτωχοποιεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, έχει προγραμματίσει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών, για να καταθέσει τις προτάσεις της και να ζητήσει διευκρινίσεις που αφορούν τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί.